Politika privatnosti

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu politiku privatnosti kako biste razumeli naše smernice i procedure u vezi sa Vašim podacima o ličnosti i kako ćemo ih tretirati.

 

1. Zašto su nam potrebni Vaši lični podaci?

Sf1 Properties koristi informacije prikupljene u interakciji sa Vama i drugim posetiocima web sajta kao i od nekih trećih lica koje joj pomažu u ostvarivanju svog cilja da pruži najkvalitetnije usluge.

Sf1 Properties poštuje pravo na privatnost svojih onlajn posetilaca i prepoznaje značaj zaštite informacija prikupljenih o njima. U tom smislu, ustanovili smo procedure kojima omogućavamo da Vaši lični podaci budu obrađeni na odgovoran način.

Ova politika o privatnosti Vas informiše o vrsti materijala koji prikupljamo i o tome kako ga prikupljamo; o razlozima zbog kojih ga prikupljamo i koristimo; o Vašim pravima i izborima u vezi sa našim korišćenjem Vaših podataka; o načinu na koji se vaši podaci obrađuju i o tome sa kim mogu da se razmenjuju; i koliko dugo čuvamo vaše podatke, itd. Molimo Vas da je pažljivo pročitate.

 

DEFINICIJE:

Po definiciji lični podaci predstavljaju bilo kakve informacije koje se odnose na fizičko lice koje je identifikovano ili se može identifikovati. Lice koje se može identifikovati je ono lice koje se može identifikovati direktno ili indirektno, konkretno upućivanjem na obeležje kao što je ime, identifikacioni broj, podaci o lokaciji, onlajn identifikator ili na jedan ili više faktora koji su karakteristični za fizički, psihološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili društveni identitet tog fizičkog lica.

Kada koristimo izraz „obrada“, mislimo na bilo koju radnju ili skup radnji koje se vrše na ličnim podacima ili na skupovima ličnih podataka, bilo da su automatizovane ili ne, kao što su prikupljanje, evidentiranje, organizovanje, strukturiranje, skladištenje, adaptacija ili izmena, pretraživanje, konsultovanje, korišćenje, obelodanjivanje putem prenosa, širenja ili stavljanja na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombinovanje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

 

2. Ko kontroliše podatke?

Sf1 properties određuje svrhu i način obrade Vaših ličnih podataka. U skladu sa svojom zakonskom obavezom, kontrolor podataka je pravno odgovoran za skladištenje i korišćenje ličnih podataka u računarskim ili štampanim datotekama.

 

Kontakt podaci rukovaoca podataka i obrađivača:

 

Astoria Properties doo Novi Sad

Kralja Aleksandra 12/3/57

Srbija

PIB: 107567913 

Tel.: 021/424-942

E-mail: dusica.pajic@argenta.rs

 

Odgovoran za sve aktivnosti

 

Brankov Business Centar doo Novi Sad

Kralja Aleksandra 12/3/57

Srbija

PIB: 109784557

Tel.: 021/424-942

E-mail: dusica.pajic@argenta.rs

 

Odgovoran za sve aktivnosti

 

Mi ne zapošljavamo službenika za zaštitu podataka. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa privatnošću ili ako imate bilo kakve upite u vezi sa ličnim podacima koje ste nam dali, ljubazno vas molimo da kontaktirate kompaniju Astoria Properties doo Novi Sad ili kompaniju Brankov Business Centar doo Novi Sad.

 

3. Koji lični podaci se prikupljaju?

Sve naše aktivnosti se zasnivaju na strogim etičkim principima i zakonskim zahtevima i posvećeni smo zaštiti privatnosti svih posetilaca našeg web sajta. Iz ovog razloga, način na koji prikupljamo i skladištimo informacije, uključujući i lične podatke, zavisi od načina na koji se naš web-sajt i sa njim povezane usluge koriste. Mi ne prikupljamo nikakve osetljive podatke o Vama.

Da bismo uspešno obradili Vaš zahtev i poslali Vam odgovor na isti potreban nam je: Vaš e-mail ili Vaš broj telefona. Da bismo Vam uspešno poslali newsletter potrebna nam je Vaš e-mail.

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših posetilaca.

Koristimo sakupljene informacije prvenstveno u svrhu obrade zahteva korisnika i posetioca sajta. Mi ćemo povremeno slati newsletter na primarni kontakt e-mail, a korisnici imaju mogućnosti da se ispišu sa ove mailing liste koje koristimo za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

3.1. Podaci prikupljeni kroz Vašu interakciju sa nama

Ka našem web sajtu mogu se koristiti razne tehnologije da bismo ih poboljšali i učinili jednostavnijim, efikasnijim i bezbednijim. Takve tehnologije mogu da dovedu do automatskog prikupljanja ličnih podataka. Primeri takvih tehnologija obuhvataju kolačiće, Flash kolačiće i web analitiku.

 

3.1.1. Podaci o putanji biranja

Kada posetite naš web-sajt, podaci se šalju sa Vašeg pretraživača na naš server. Ovi podaci nam omogućuju da optimizujemo naše usluge i da poboljšamo vaše iskustvo na našem web-sajtu. Podatke automatski prikupljamo i skladištimo.

Možemo da prikupljamo informacije o Vašem računaru radi administracije sistema i da prenosimo zbirne informacije za potrebe interne marketinške analize. To su podaci o aktivnostima i obrascima pretraživanja naših korisnika i mogu da obuhvate sledeće:

 

· IP adresu posetioca

 

· Datum i vreme posete

 

· Referentnu URL adresu (sajt sa kojeg je posetilac upućen)

 

· Posećene stranice i kretanje korisnika na našem veb-sajtu

 

· Informacije o korišćenom pretraživaču (vrsta, verzija, operativni sistem, itd.)

 

3.1.2. Politika o kolačićima

Na našem web-sajtu koristimo kolačiće. Molimo vas da pročitate našu Politiku o kolačićima da biste saznali više o našem korišćenju kolačića i politici privatnosti učesnika čije alatke za web analizu koristimo.

Da bismo omogućili ispravno funkcionisanje web-sajta, ponekad postavljamo kolačiće na Vaš uređaj. Neke kolačiće postavljaju treća lica koja smo odabrali kao dobavljače.

Kolačić je tekstualna datoteka sa podacima koju Internet/web-lokacije koje posećujete postavlja na Vaš uređaj. Osnovni cilj upotrebe kolačića jeste pravilno funkcionisanje web-sajta ili njegovo poboljšanje, kao i pružanje informacija vlasniku sajta.

To je ono što bismo, drugim rečima mogli nazvati „lična karta“, a posao kolačića je da obaveštava sajt da se korisnik ponovo prijavio. Pamteći podešavanja pretraživača, informacije o prijavljivanju i sistemske informacije, korisnik dobija uslužno orijentisan i optimizovan veb-sajt.

Na našem web-sajtu koristimo sledeće vrste kolačića:

  • Obavezni kolačići:

Ovo su kolačići neophodni za funkcionisanje web-aplikacije i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Koriste se za čuvanje promene stanja koje ste napravili na web-stranici. Ovi kolačići ne prikupljaju lične podatke korisnika i ne koriste se u kombinaciji sa nekim drugim podacima koji bi se koristili za identifikaciju posetioca sajta. Te kolačiće možete da blokirate u pregledaču, ali u tom slučaju određeni delovi veb-aplikacije možda neće raditi.

Obavezni kolačići se čuvaju koliko god je to neophodno

 

  • Analitički kolačići:

Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore saobraćaja, pa nam oni omogućavaju da merimo i poboljšamo rad web-aplikacije. Ti kolačići nam govore koje su stranice najviše, a koje najmanje popularne i kako se posetioci kreću po web-aplikaciji. Svi podaci koje ti kolačići prikupe akumuliraju se, pa su stoga anonimni. Ako ne želite da dozvolite te kolačiće, nećemo znati kad ste posetili našu veb-aplikaciju.

 

Analitički kolačići se čuvaju 90 dana

  • Marketinški kolačići:

Ove kolačiće na našoj web-aplikaciji postavljaju marketinški partneri. Te kompanije mogu da ih koriste za definisanje profila Vaših interesa kako bi Vam se na ostalim web-stranama prikazali relevantni oglasi. Ti kolačići funkcionišu tako što na jedinstven način identifikuju Vaš pregledač i uređaj. Ako ne dozvolite ove kolačiće, na različitim web-stranama Vam se neće prikazivati ciljni oglasi, već oglasi koji nisu iz sfere Vašeg interesovanja.

 

Marketinški kolačići se čuvaju 90 dana

 

Takođe, koristimo kolačiće da zapamtimo Vaše izbore:

Jezik i državu;

Vaše sopstvene kreacije;

Podešavanje pretraživača i priključke;

Čuvanje informacija o korišćenju našeg veb-sajta.

 

KAKO VAM TO POMAŽE?

Pamteći vaša podešavanja, ne moramo da Vas pitamo npr. iz koje ste države, svaki put kada posetite naš web-sajt. Vaša podešavanja nam takođe govore o tome koju opremu koristite. Na ovaj način možemo da podesimo sajt tako da pruža najbolje moguće korisničko iskustvo. Da bismo još više optimizovali Vaše iskustvo, prikupljamo podatke o Vašem kretanju na sajtu i o njegovom korišćenju. Molimo Vas da imate u vidu da podatke prikupljamo za statističke a ne lične potrebe.

Neke kolačiće postavljaju treća lica koja smo odabrali da budu naši dobavljači.

 

KAKO DA IZBEGNETE I/ILI IZBRIŠETE KOLAČIĆE?

 Većina pretraživača prihvata kolačiće prema svojoj podrazumevanoj postavci, ali Vi možete izmeniti podešavanja Vašeg pretraživača tako da ne prihvata kolačiće ili da izbriše kolačiće iz Vašeg sistema. Većina pretraživača omogućava „privatni“ režim gde se kolačići brišu nakon svake posete.

Zavisno od toga koji pretraživač koristite, podešavanje ima drugačiji naziv, a ispod možete naći najčešće pretraživače i „privatne“ režime:

Internet Explorer 8 i nove verzije; InPrivate

Firefox 3,5 i nove verzije; Private Browsing

Google Chrome 10 i novije verzije; Incognito

Safari 2 i novije verzije; Private Browsing

Opera 10.5 i novije verzije; Private Browsing

Molimo vas da pročitate odeljak za pomoć u Vašem pretraživaču radi više informacija o tome kako da podesite „privatni“ režim ili kako da izbrišete kolačiće. I dalje možete posećivati naš web-sajt iako je Vaš pretraživač u „privatnom“ režimu, ali korisničko iskustvo možda nećete biti optimalno i neke funkcije možda ne budu radile.

Možemo i da obradimo Vaše uobičajene lične podatke ako npr. imate upit ili slično.

 

4. Obelodanjivanje ličnih podataka

Postupanje sa Vašim podacima sa najvećom pažnjom i poverljivošću je jedan od naših osnovnih principa. Ako to zahteva zakon, Vaši podaci mogu da budu obelodanjeni trećim licima. Ove usluge obuhvataju usluge potvrđivanja identiteta, hostinga i održavanja, usluge analize, usluge slanja e-mailova, adrese i e-maila.

Vaše informacije možemo da obelodanimo u onoj meri u kojoj smo obavezani da obelodanimo ili podelimo Vaše lične podatke da bismo ispunili zakonsku obavezu ili naloge Suda ili bilo kog drugog tela nadležnog zakonodavstva ili da bismo sproveli ili primenili našu politiku privatnosti i druge sporazume; ili da bismo zaštitili naša prava, imovinu ili bezbednost, naših zaposlenih ili drugih. Ovo obuhvata razmenu informacija sa drugim kompanijama, državnim institucijama i organizacijama za potrebe zaštite od prevara.

Ako nam dajete Vaše lične podatke preko našeg web sajta ili drugim kanalima, to činite na isključivo dobrovoljnoj osnovi. Ako odlučite da ne želite da date tražene informacije, možda vam neće biti na raspolaganju razne pogodnosti za klijente.

Svojim ličnim podacima možete da pristupite i da ih menjate bilo kada tako što ćete nas kontaktirati na: info@sf1properties.com.

Ako je došlo do promene bilo koje informacije koju ste nam dali, npr. ako ste promenili svoju e-mail adresu ili druge kontakt detalje, ili ako želite da prestanete da primate newsletter, molimo Vas da nas o tome obavestite tako što ćete nam poslati imejl u kojem ćete navesti te izmene na: info@sf1properties.com.

Uglavnom, imate sledeća prava:

 

4.1. Pravo da zahtevate pristup Vašim ličnim podacima

Imate pravo da dobijete pristup nekim od ličnih podataka koje ste dali Sf1 Properties. Pojedinosti informacija o Vama koje imamo i obrađujemo, uključujući svrhu u koju se koriste, možete zahtevati tako što ćete nam pisati na: info@sf1properties.com.

 

4.2. Pravo da izmenite i/ili izbrišete svoje lične podatke

Imate pravo da zahtevate ispravku, dodavanje, brisanje ili blokadu Vaših sačuvanih ličnih podataka. Da biste to učinili, pošaljite zahtev na: info@sf1properties.com. Bez nepotrebnog odlaganja prijema Vašeg zahteva, ispunićemo zahtev u zahtevanom obimu. Ako, iz bilo kog razloga, ne možemo da ispunimo Vaš zahtev, mi ćemo Vas kontaktirati.

 

4.3. Pravo da ograničite obradu Vaših ličnih podataka.

U posebnim okolnostima, imate pravo da ograničite obradu Vaših ličnih podataka. Da biste zatražili ograničenje, molimo vas da nas kontaktirate na: info@sf1properties.com.

 

4.4. Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo da primate Vaše lične podatke (koji se odnose samo na Vas) u strukturiranom, uobičajenom i mašinski-čitljivom formatu („prenosivost podataka“), i imate pravo da prenesete ove podatke na drugi kontroler podataka. Da biste zatražili prenosivost podataka, molimo vas da nas kontaktirate na: info@sf1properties.com.

 

4.5. Pravo da se usprotivite obradi Vaših ličnih podataka i da se odjavite

Imejlovi koje vam šaljemo a koji sadrže bilten ili marketinški materijal, uključuju i opciju da se odjavite tako što ćete slediti uputstva navedena u e-mailu. Ako ne želite da primate e-mailove od nas, možete jednostavno kliknuti na link za odjavljivanje i mi ćemo prestati da Vam šaljemo imejlove.

Za sve ostale vrste poruka koje možete da primate od nas, kao što su objave u vezi sa održavanjem ili obaveštenja administrativne prirode, njihov prijem se može prekinuti samo brisanjem naloga. Ove poruke su obavezan deo korisničkog naloga i s tim u vezi korišćenja našeg web sajta. Da biste izbrisali svoj nalog, kontaktirajte info@sf1properties.com.

 

4.6. Pravo da bilo kada povučete Vašu saglasnost

Imate pravo da bilo kada povučete Vašu saglasnost za našu obradu Vaših ličnih podataka. Povlačenje saglasnosti ipak neće uticati na zakonitost obrade koja je zasnovana na saglasnosti pre njenog povlačenja. Da biste povukli svoju saglasnost, kontaktirajte nas na info@sf1properties.com.

Ako želite da povučete svoju saglasnost za primanje promotivnih obaveštenja i ponuda uopšte, putem, e-mailaili bilo kojim drugim elektronskim putem, to možete da učinite bilo kada pisanim putem na Astoria Properties doo Novi Sad, Kralja Aleksandra 12/3/57 ili Brankov Business Centar doo Novi Sad, Kralja Aleksandra 12/3/57, sa naznakom „Zaštita podataka“, ili slanjem e-maila na info@sf1properties.com. Ukoliko imamo bilo kakvih nedoumica u vezi sa Vašim identitetom, možemo zatražiti od Vas da se identifikujete.

 

4.7. Uslovi i/ili ograničenja u vezi sa vašim pravima

Mogu da postoje uslovi ili ograničenja u vezi sa vašim prethodno navedenim pravima. Stoga, nismo u mogućnosti da garantujemo vaše pravo na prenosivost podataka jer to zavisi od konkretnih okolnosti aktivnosti obrade.

Kontakt podaci

Slobodno nam se obratite ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našom politikom privatnosti ili obradom vaših ličnih podataka.

Kontrolor podataka:

Astoria Properties doo Novi Sad

Kralja Aleksandra 12/3/57

Srbija

PIB: 107567913 

Tel.: 021/424-942

E-mail: dusica.pajic@argenta.rs

I

Brankov Business Centar doo Novi Sad

Kralja Aleksandra 12/3/57

Srbija

PIB: 109784557

Tel.: 021/424-942

E-mail: dusica.pajic@argenta.rs

 

Podatke o ličnosti lica mlađih od 18 godina ne prikupljamo sa namerom. Ako utvrdimo da smo nenamerno prikupili podatke o ličnosti osobe mlađe od 18 godine, takvi podaci će odmah biti uklonjeni iz naše evidencije. Ukoliko ste mlađi od 18 godina, kontaktirajte nas preko roditelja ili staratelja jer ne možemo sakupljati i koristiti Vaše podatke o ličnosti bez izričite saglasnosti Vašeg roditelja ili staratelja.

 

IZMENE NAŠE POLITIKE PRIVATNOSTI

Ako promenimo način na koji rukujemo Vašim podacima o ličnosti, ažuriraćemo ovu Politiku privatnosti. Zadržavamo pravo izmene naših praksi i ovog Obaveštenja u bilo kom trenutku, te Vas stoga molimo da često proveravate da li postoje nova ažuriranja ili izmene naše Politike privatnosti.

Ova stranica je poslednji put ažurirana dana 5.7.2022.